Artar american argintiu

Arbori » Foioase|Plante pentru amenajare gradina

  • artar
    artar
in stoc

Artarul este un copac ideal pentru a da umbra intr-o curte mare. Pretuit din punct de vedere estetic pentru spectaculoasa culoare de toamna, este sursa de baza pentru siropul si zaharul de artar.

 

Culorile artarului sunt:Griseum: flori galben-verzi;  Palmatum: flori purpuri; Platanoides: flori galbene; Rubrum: flori rosii; Saccharum: flori galben-verzui. Toate infloresc la inceputul primaverii. Inaltimea lor variaza de la 3,6 m la 30 m si se intinde de la 4,5 la 21 m.

Condidiile de crestere sunt in functie de specie. Umbra usoara pentru Palmatum, restul speciilor prefera soarele direct.

Cultivarea: Se fac replantari cu radacini nude, plantele crescute in container sau cele in balot se sadesc primavara. Tundeti iarna numai pentru a da o forma initiala unui copac tanar.

Pentru inmultire semanati la sfarsitul primaverii sau iarna. Altoiti la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii.

Pentru prevenirea bolilor si a daunatorilor evitati vatamarea scoartei cu unelte de gradinarit, cum ar fi masina de tuns iarba. Ranile de acest gen sunt porti de intrare pentru boli si daunatori.

Multe specii de artar au radacini superficiale, care se raspandesc; din acest motiv, cultivarea altor plante dedesubtul lor este dificila.

Artarul este un copac de umbra. Platanoides si Rubrum sunt excelenti copaci de strada.